Справочникът „Кой кой е в България” съдържа имената на онези 6000 именити българи, които заемат особено важно място в нашия политически, стопански и културен живот. Той отделя специално внимание и на мен:

АПОСТОЛОВ, Апостол Христов, журналист, писател, астролог. Роден в София. Завършва СУ „Климент Охридски”, немска филология. Женен, с дете. Работи в „София-прес”, в издателството на БАН, в БНР; преводаческа дейност зад граница; свободна практика. Книги: „Фокуси и фокусници”, „По следите на Скотланд Ярд”, „Трупове в Холивуд”, „Индийски слънчев хороскоп”. Ползва английски и немски език. Хоби: йога, окултни науки, психотроника, древни източни религии, езотерични науки.

Искам да допълня тази информация:

Завършил съм немска филология в СУ „Климент Охридски”. Втората ми специалност е английски език и литература.

След дипломирането служих в ШЗО „Христо Ботев”, град Плевен. Уволних се и спечелих конкурс за редовна аспирантура по литературознание в „Хумболд-Университет”, Берлин. До 1980 г. работих в немската столица над дисертацията си.

В Германия се запознах с водещите немски астролози и техните трудове. Години наред посещавах курсове по астрология и изучавах „науката на всички науки”. Лека-полека астрологията стана мое хоби, което по-късно прерасна в професия. Да, още през 1990 година аз основах първата фирма за астрологични прогнози и предсказания в България.

След като се завърнах в България, работих като редактор в агенция „София-прес”, в Българското радио и в БАН. Дълго време бях и на отговорна задгранична работа.

През 1988 година излязох на свободна практика като писател, журналист и преводач. През паметната 1989 година излезе от печат първата ми книга. Макар че никога не съм бил практикуващ илюзионист, аз посветих тази моя първа книга на друго мое хоби — илюзионното изкуство.

Книгата ми „Фокуси и фокусници” бе издадена от издателство „Техника”. Тя бe допечатвана три пъти, а общият и тираж надхвърли 100 000 екземпляра!

Написах и публикувах общо 15 книги.

БИБЛИОГРАФИЯ:

 1. „Фокуси и фокусници”
 2. „Трупове в Холивуд”
 3. „По следите на Скотланд Ярд”
 4. „Индийски слънчев хороскоп”
 5. „Как да си изготвим сами хороскоп”
 6. „Съвременни магьосници или история на българското илюзионно изкуство”
 7. „Как да надникнем в бъдещето с гадателските карти Таро”
 8. „Кабала, номерология и таро”
 9. „Астрология и карма или скритите заложби на нашите деца”
 10. „Хилядолетия”
 11. „Усмивката на Сатаната”
 12. „Как да предскажем бъдещето”
 13. „Астрология и здраве”
 14. „Технология на успеха”
 15. „Излекувай се чрез храна”

Успоредно с това повече от четвърт век работих и като професионален астролог.

На 11. 11. 2011 година излезе от печат моята първа книга на немски език „Geheimnisse der Magie” („Тайните на магията”). Книгата се разпространяваше с голям успех в Германия, Австрия, Швейцария и Белгия.

Ние, българите, повече от 1000 години имаме азбука, ала аз бях този, който написа и публикува първите фундаментални трудове по астрология, нумерология, таро, кабала и парапсихология. Затова те са най-важни за мен. За мен, а и за всички, посветили се на „тайните науки”:

Как да си изготвим сами хороскоп
Таро Кабала Карма
Астрология и здраве
Geheimnisse der Magie

Повече за астрологията можете да научите от напълно безплатния ми бюлетин.

Абонирайте се за безплатния информационен бюлетин оттук